(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Honzovy buchty se švestkami a mandlovými lupínky
Potřebné ingredience
1/2kg polohrubé mouky,špetka soli, 2 vejce,2 lžíce rumu, 10 dkg rozpuštěného sádla. Na kvásek - 1 droždí, 1/4 l mléka,10 dkg cukru Olej - na vymazání pekáčku a pomazání buchet před pečením. Sušené vypeckované švestky, mandlové lupínky Cukr na posypání
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vejce, rum, rozpuštěné sádlo. Nakonec přidíme kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud těsto lepí, podsypeme trochou mouky a znovu dobře propracujeme. Necháme těsto vykynout.
Mezi tím dáme važit asi na půl hodiny sušené švestky. Po uvaření vodu slijeme a švestky necháme vychladnout.
Z nakynutého těsta si lžičkou ukrajujeme malé kousky, které v ruce roztáhneme. Na každý kousek dáme jednu švestku a špetku mandlových lupínků. Vše pěkně zabalíme a klademe těsně vedle sebe na olejem vymazaný pekáček. Olejem potřeme buchty ještě před pečením a necháme vše asi půl hodiny v pekáčku nakynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě, po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem.
Poznámka:
Můžete použít jakoukoli náplň - čerstvé ovoce, marmeládu, povidla, tvaroh.....
Mezi tím dáme važit asi na půl hodiny sušené švestky. Po uvaření vodu slijeme a švestky necháme vychladnout.
Z nakynutého těsta si lžičkou ukrajujeme malé kousky, které v ruce roztáhneme. Na každý kousek dáme jednu švestku a špetku mandlových lupínků. Vše pěkně zabalíme a klademe těsně vedle sebe na olejem vymazaný pekáček. Olejem potřeme buchty ještě před pečením a necháme vše asi půl hodiny v pekáčku nakynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě, po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem.
Poznámka:
Můžete použít jakoukoli náplň - čerstvé ovoce, marmeládu, povidla, tvaroh.....
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
...........
.........
.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pikusa
(upraveno)
26. 2. 2011, 17:44
Perfektní recept u nás jednička s hvězdičkou
Zrušený účet
(upraveno)
27. 2. 2011, 19:07
@Pikusa
Tak to jsem ráda, že chutnaly...